Toate retetele din categoria Conserve
Nr retete: 6
conseva de peste
Intr-o oala sub presiune se pun: uleiul, ceapa taiata rondele, pestele taiat bucati de cate 3cm. Se adauga sarea si piperul, apoi bulionul amestecat cu otetul, foile de dafin se pun deasupra.
Salata de gogosari cu ghebe
Ciupercile spalate, le fierbi jumatate de ora. Clatesti cu apa rece, lasi sa se scurga. Tai gogosarii fideluta, ceapa pestisori. Faci un bait din otet, apa, sare, miere, ulei,condimente. Cand clocoteste, oparesti cate 2-3 minute pe rand ceapa, gogosarii, ciupercile.
Conopida murata in otet
onopida se curtata, rupandu-se in buchetele si indepartand frunzele exterioare, cotorul si zonele care sunt lovite sau patate. Se spala bine, lasandu-se 1/2 h in prima apa cu care se spala. Se lasa buchetelele de conopida intr-un vas sa se scurga de apa. Se potrivesc
Varza murata
Modul de preparare a retetei:
Varza se poate mura pentru a se folosi pe timpul verii sau pentru a se conserva pentru iarna. Varza murata avand cantitati mari de fibre alimentare si valoare energetica neglijabila (zaharurile continute de varza sunt transformate
gogosari in sos de bulion
Gogosarii se spala, se taie pe jumatate si se scot cotoarele, apoi se taie in fasii de grosimea unui deget.
Se prepara sosul amestecand ingredientele de mai sus si se fierbe 20 de minute, amestecand din cand in cand. Va recomand o oala mai inalta si
Gogosari in otet
Se aleg gogosari mari, carnosi, bine copti, pana la culoarea rosie si se spala in multa apa.
Apoi se scurteaza coditele pana la 1 cm de la baza si se inteapa fiecare gogosar de 2-3 ori pe langa codita.
Gogosari astfel pregatiti se oparesc in solutia